+ imatges de l’exposició i algunes claus (1/2)

Comencem l’exposició amb una referència a un dels grans mites de l’origen. Adan (1970) correspon al breu període en que Argimon va incorporar element figuratius amb l’intenció de fer més explícits i combatius els seus posicionaments reivindicatius respecte a les relacions de poder i la recuperacióó de les llibertats en el context del final de la dictadura. Adam és l’home primigeni. Argimon el representa amb un aspecte gegant, titànic. No és l’ésser dolç, innocent i sumís de l’Antic Testament sinó un ésser sexualitzat i vigorós.

Les imatges de caos còsmic en les que la humanitat apareix sota la forma tràgica inspirada per l’existencialisme es manifesten en obres d’Argimon com aquesta pintura i collage sense títol, de 1966. Una obra amb un soroll i una inquietud molt propis d’una època en la que l’amenaça atòmica, la sensació d’acceleració de la història, la consolidació de les formes de vida tecnològica, la concreció d’un sistema mediàtic (McLuhan, Debord) o els inicis de la consciència ecològica marquen uns temps d’ansietat i militància. El fetus remet al naixement enfrontat a un esdevenir dens i angoixant.

Pintura, 1963

Imatges de caos i ordre: hi ha un evident romanticisme en l’abstracció informalista que tant bé representa Daniel Argimon. Com els romàntics van descobrir la bellesa de la ruïna, Argimon explora el sentit i els potencials referents de la vellesa, el desgast, l’abrasió, la brutícia com a elements per a la contemplació, per a la reflexió individual, fora del temps i sobre el temps. (Àlex Mitrani)

Anuncios

2 comentarios to “+ imatges de l’exposició i algunes claus (1/2)”

  1. esteve casanoves Says:

    sera una temporada interesant de seguir , o suigi que cap a agramunt, salutacions esteve

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s


A %d blogueros les gusta esto: